søndag, maj 14, 2006

Miljømæssig

På min biotop har jeg valgt at kigge på det miljømæssige.

Jeg har tænkt mig, at børnene skal ned og have en dag med strandrensning. På den måde lærer de, at det er vigtigt at passe på naturen. At man ikke bare smider tingene. Det vi samler op, kan vi tage en snak om, hvorfor det ikke er godt at smide i naturen.

Miljømæssigt til havet, kunne jeg tænkt mig, at finde materiale til børnene om hvad der sker når skibe domper olie i havet. I gennem litteratur skal de få indblik i hvordan det påvirker fiskebestanden, og hvilke forholdsregler der skal tages for ikke at de forskellige fiskearter uddør.

Vi kunne undersøge om nogle fiske/dyrarter er fredet, for at bestanden skal bestå. Og hvad indflydelse det har på fødekæden.

Jeg får desværre først mit kamera i næste uge, så jeg har ikke kunnet tage billeder fra stranden. Forhåbentlig når jeg at få det inden lejrtur.

tirsdag, maj 09, 2006

Motorisk - Sundhedsmæssig

Mit kamera er desværre gået i stykker, så jeg kan ikke tage billeder fra min biotop lige i øjeblikket.

Ud fra det ark vi har fået, har jeg valgt at jeg ville lave noget motorisk - sundhedsmæssigt på min biotop. Det jeg har tænkt mig er, at børnene skal have lov til at mærke sandet både med fingerene og tæerne. De skal røre ved vandet og der med bruge deres sanser, noget er vådt noget er tørt.

Børnene skal være med til at lave en vandkanal og bygge sandslotte. Det kunne planlægges sådan at vandet var på vej ind, så kan børnene se når sandslottene bliver spist af vandet igen.

Endvidere kunne jeg tænke mig, at børnene skulle ud og gå i vandet, så de kan mærke at det er anderledes end at gå på sand (mærke modstand).